Site Overlay

Hjemmelavet risalamande og kirsebær sauce.

Risalamande er prikket over i´et og den søde afslutning på julemiddagen.

Risalamande – Opskrift!

6 personer

Mælk                                  0,75 L

Grødris                                140 G

Fløde                                   4 DL

Sukker                                1,5 spk sukker

Mandel                               50 G

Vaniljesukker                     5 tsk

1: Mælk og ris koges til risen er møre. Ca 30 min

2: Grøden sættes på køl. Inden drysses sukkeren ud over grøden.

3: Fløde let piskes sammen med vaniljesukker, vendes med den afkølet grød.

4: Til sidst vendes mandler i.

5: Ca. 50 g kirsebær sauce pr. person.

Kirsebærsauce – Opskrift!

6 personer

0,50 vaniljestang

65 g rørsukker

1 dl portvin

2 dl appelsinjuice

1 dl kirsebærvin

1 dl vand

400 g kirsebær, udstenede (frossen eller i lage på glas)

1 tsk majsstivelse


1: Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud, fordel dem i rørsukker. Kom rørsukker med vanilje, portvin, appelsinjuice og kirsebærvin og vand i en gryde.

2: Kog det op og lad det simre i nogle minutter.

3: Kom friske eller frosne kirsebær i gryden, kog op igen og lad det simre i 10 minutter.

4: Rør lidt majsstivelse eller kartoffelmel ud i koldt vand og kom en smule i ad gangen, til kirsebærsaucen tykner let.

5: Tag af varmen og så er den klar til servering sammen med risalamande.

6: Kirsebærsaucen kan tilberedes dagen før servering, så sættes den blot på køl og lunes lige inden servering.