Risalamande – Opskrift!
Til risalamande (8 personer):
– 2,5 dl grødris
– 2,5 dl vand
– 1 liter sødmælk
– 75 g sukker
– 1 vaniljestang
– 100 g smuttede og hakkede mandler
– ½ liter fløde
Risalamande
Risengrød:
– Kog risene op med vand, og tilsæt sødmælk, sukker og vaniljekorn (læg den tomme vaniljestang i gryden).
– Kog op, skru ned, og lad det simre under låg. Rør løbende, så grøden ikke brænder på.
– Lad grøden køle af, og drys lidt sukker på toppen for at undgå, at der danner sig en hinde.
Færdiggørelse:
– Når grøden er kold, piskes fløden til skum og vendes forsigtigt i grøden sammen med hakkede mandler.
Kirsebærsauce – Opskrift!
8 -10 personer
0,50 vaniljestang ( gi den da en hele og nyd smagen 😉 )
75 g rørsukker
1,5 dl portvin
1,5 dl appelsinjuice
1,5 dl kirsebærvin
400 g kirsebær, udstenede (frossen eller i lage på glas)
majsstivelse (den skal jævnes en del)
1: Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud, fordel dem i rørsukker. Kom rørsukker med vanilje, portvin, appelsinjuice og kirsebærvin i en gryde.
2: Kog det op og lad det simre i nogle minutter.
3: Rør lidt majsstivelse eller kartoffelmel ud i koldt vand og kom en smule i ad gangen, til kirsebærsaucen tykner
4: Kom friske eller frosne kirsebær i gryden, kog op igen og lad det simre i et par minutter.
5: Tag af varmen og så er den klar til servering sammen med risalamande.
6: Kirsebærsaucen kan tilberedes dagen før servering, så sættes den blot på køl og lunes lige inden servering.