Site Overlay

Hjemmelavet risalamande og kirsebær sauce.

Risalamande er prikket over i´et og den søde afslutning på julemiddagen.

Risalamande – Opskrift!

Til risalamande (8 personer):
– 2,5 dl grødris
– 2,5 dl vand
– 1 liter sødmælk
– 75 g sukker
– 1 vaniljestang
– 100 g smuttede og hakkede mandler
– ½ liter fløde

Risalamande

Risengrød:

– Kog risene op med vand, og tilsæt sødmælk, sukker og vaniljekorn (læg den tomme vaniljestang i gryden).
– Kog op, skru ned, og lad det simre under låg. Rør løbende, så grøden ikke brænder på.
– Lad grøden køle af, og drys lidt sukker på toppen for at undgå, at der danner sig en hinde.

Færdiggørelse:

– Når grøden er kold, piskes fløden til skum og vendes forsigtigt i grøden sammen med hakkede mandler.

Kirsebærsauce – Opskrift!

8 -10 personer

0,50 vaniljestang ( gi den da en hele og nyd smagen 😉 )

75 g rørsukker

1,5 dl portvin

1,5 dl appelsinjuice

1,5 dl kirsebærvin

400 g kirsebær, udstenede (frossen eller i lage på glas)

majsstivelse (den skal jævnes en del)


1: Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud, fordel dem i rørsukker. Kom rørsukker med vanilje, portvin, appelsinjuice og kirsebærvin i en gryde.

2: Kog det op og lad det simre i nogle minutter.

3: Rør lidt majsstivelse eller kartoffelmel ud i koldt vand og kom en smule i ad gangen, til kirsebærsaucen tykner

4: Kom friske eller frosne kirsebær i gryden, kog op igen og lad det simre i et par minutter.

5: Tag af varmen og så er den klar til servering sammen med risalamande.

6: Kirsebærsaucen kan tilberedes dagen før servering, så sættes den blot på køl og lunes lige inden servering.